Uniklo z Facebooku

Dobrý motýl P3tule
🦋 🦋 🦋
🟦
Je zlatá adventní neděle a snad tedy čas na příběh, který byl v tomto roce pro mně jedním z nejsilnějších. Jak to v životě bývá, pojí se v něm hořké i světlé tóny, má odstíny smutku i naděje.
Někdy vás vezme osud klackem pořádně přes záda. Skoro přeraženi vejpůl padnete na kolena, možná i chvili musíte se opřít dlaněmi do bláta. Ale něco vás pudí znovu vstát a bolest přetavit v energii někam poslat něco hezkýho, někde pomoci zmírnit hořkost, přiložit hojivou náplast na něco podobně tíživého. Na ránu, jejíž pálení dobře znáte.
🟪
Šárka a Petr Musilovi jsou skvělí lidi. Oba pracují u nás na úřadě a cením si kromě nasazení i ten očistný nadhled pepřený zdravým humorem. V půlce roku však po dvou a půl letém boji s Ewingovým syndromem přišli o syna. Sám Péťa při tom zápase projevoval velké srdce. To když na onkologii do Motola přišla paní z nadace Pink Bubble s otázkou, co by si děti přály pořídit pro radost. On nechtěl nic a poprosil o pomocnou protézu pro kamaráda Jendu. Měli společný sen jít spolu někdy v Táboře chytat ryby k Lužnici. Péťa se pustil do obvolávání příbuzných a známých a za pomoci Konta bariéry se bionickou nohu opravdu podařilo sehnat. Kluci už však lužnický rybolov nestihli. Oba ale určitě společně bok po boku chytají někde na druhém břehu.
🟨
No a někde tam, mezi motolskymi dětmi, vznikla u Šárky a Petra myšlenka na adresnou pomoc konkrétním onkologicky nemocným dětem, které se na specializovaném pracovišti léčí. Založili nadační fond P3tule, co ve znaku má motýla, kterého měl Péťa v oblibě. A snaží se každý měsíc udělat radost cíleným dárkem.
U příležitosti letošního Běhu stříbrnou stezkou na Větrovech v Táboře v půlce listopadu se povedlo vybrat na notebook pro Marka. Přál si skrze něj mít v nemocnici propojení s okolním světem. Diky velké účasti běžců a jejich velkorysosti se shromáždilo skvělých 63.000 Kč.
🟥
A P3tule jede dál. Šárko a Petře, obdivuju tyhle vaše nezištné autentické opravdické drobné inspirativní skutky, které krášlí život druhým. Děkujeme vám za ně. Péťovi by jistě přinesly úsměv na rtech a smír v duši. Byl stejně silnej jako vy a je zdrojem vaší síly.
Přeji v tomhle čase naděje hodně štěstí a síly všem lidem dobré vůle.
Štěpán Pavlík